DISZNÓSÁG Nem okozott gondot Gulyás László színpadmesternek az általa megfogalmazott cél elérése: „Igyekszem a hangulatot aj ó kedv medrébe terelni!” A 11. Bácskai Kolbász-és Hurkafesztivál nyitányán derült hangulatban várta a sokaság a megnyitót, vele a „gyúrás” kezdetét. A Turisztikai Központ és környéke második alkalommal adott otthont a rendezvénynek, melyre idén először két nagycsaládos csapat is indult, őket külön köszöntötték.

FEKETE GÓLYA Idén is elsőként érkezett haza Afrikából Tóbiás, a fekete gólya. Március 2-án, 17 órakor szállt le gemenci fészkére. A Gemenc Zrt. finanszírozásával a Duna-Dráva Nemzeti Park, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésével létrejött projektnek köszönhetően néhányan kitartó madárbarát élő internetes adásban lehetett tanúja az eseménynek.

UTAZÁS Idén is március elején tekinthető meg Magyarország legnagyobb utazás kiállítása. Az Utazás 2018. elnevezésű találkozón Bács-Kiskun megye turisztikai szereplői, szolgáltatói és legjelentősebb attrakciókkal rendelkező települései közösen vesznek részt.

Néhány hete már, hogy különleges látvány fogadja mindazokat, akik a Sugovica egyik vagy másik partja mentén sétálnak: a Kagyló előtt ott áll a már csaknem teljesen elkészült hajómalom, jelzéseként annak, hogy egy évtizedes álom hamarosan valóra válik.

BAJA/BUDAPEST Kiválóan szerepeltek a bajai csapat a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron.

SIÓFOK Jól szerepel a Fercsák Róbert polgármester által vezetett bajai csapat a Nemzeti Regatta vitorlásversenyen, melyet ma és holnap (június 10-11-én) rendeznek meg a Balatonon.

2018. február 10. 
Hurka – és Kolbászfesztivál

Csodálatos természeti kincsekkel megáldott város, amely különleges vonzerővel bír. A Duna és mellékága, a Sugovica a vízi sportok, kirándulások, horgászat kedvelőit csábítja ide. A bajai halászlét és a környék borait évről évre sok ezren kóstolják meg a halászléfőző fesztiválon és a vendéglőkben. Mintegy negyven műemlék és városképi jelentőségű épület található a közel negyvenezer lakosú városban, mely évszázadok óta a magyar, német, szerb és horvát nemzetiség otthona. Ezt a sokszínűséget őrzik a bajai épületek és hagyományok.

1. oldal / 4
Top
Ezen az oldalon cookie-kat használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk…