Kerékpározás

KERÉKPÁROS TÚRÁK BAJA KÖRNYÉKÉN

Kerékpártúra Érsekcsanádra (Duna töltésen)
Táv: 30 km
Útvonal: Baja – Érsekcsanád rév – Érsekcsanád szabadidőközpont (játszótér, szalonnasütési lehetőség) – Baja
Bajától északra az árvízvédelmi töltés, az Eurovelo 6-os kerékpárút magyarországi szakasza található. A kerékpárúton kisebb túrát tehetünk Érsekcsanád irányába. A töltés mellett található Rév csárdában egy frissítő ebéd vagy üdítő után Érsekcsanád irányába indulva a közeli szabadidő park nyújt kikapcsolódási lehetőséget (játszótér, szalonnasütési lehetőség) vagy a rövid túránk zárásaként visszaindulunk az Eurovelo 6-os úton Bajára.

Kerékpártúra a hajósi érseki kastélyhoz
Táv: 70 km
Útvonal: Baja – Érsekcsanád – Sükösd – Nemesnádudvar – Hajós – Baja
Kerékpártúra a hajósi érseki kastélyhoz, kerekezés a pincesoron és az érseki kastély megtekintése.
A Hajósi Barokk Kastély első változatát és melléképületeit 1740 –ben gróf Patachich Gábor kalocsai érsek építette fel, mely többszöri átépítés után nyerte el a mai formáját. A kastély teljes felújítása 2010-re valósult meg, napjainkban a Hajósi Barokk Kastély több állandó és időszaki kiállításnak ad otthont.
Bővebb információ:
6344 Hajós, Jókai u. 2.
Tel: (+36) 78/504-006, (+36) 78/504-007
Web: www.hajosikastely.hu

Kiskastély, Karapancsa
Táv: 70 km
Útvonal: Baja – Bátmonostor – Nagybaracska – Dávod – Hercegszántó – Karapancsa és vissza
Baja központjából dél felé, Hercegszántó irányába indulva nagyobb túrát tehetünk, a programba esetleg belefér egy fürdőzés a nagybaracskai vagy a dávodi strandfürdő (www.davodfurdo.hu) termálvizeinek egyikében. Úticélnak azonban a világ legnagyobb 10,5 méteres acél Mária szobrát vagy a karapancsai kastélyt ajánljuk! A majorságot körülvevő ősparkban található Habsburg Albrecht főherceg által épített karapancsai kiskastély, valamint a Frigyes főherceg építette nagyobb vadászkastély.
A Karapancsai majorság valamint az azt körbe ölelő Karapancsai erdőtömb ma a Gemenc Zrt. tulajdonában áll.
A kastélyról bővebb információ:
Tel: (+36) 30/945-0522
Web: www.gemenczrt.hu

KERÉKPÁROS TÚRALEHETŐSÉGEK A GEMENCI ERDŐBEN

Az Ökoturisztikai Központ szomszédságában futó Duna védőtöltése remek lehetőséget nyújt a Gemenci erdőt kerékpárral történő felfedezésére. Kerékpárok az Ökoturisztikai Központban kölcsönözhetőek. A saját, vagy kölcsönzött járművek az erdei vasúton is szállíthatóak.

Pörbölyről Északnak
Táv: 12 km
Idő: 3 óra
Az Ökoturisztikai Központból elindulva az árvízvédelmi töltésen közel 6 km megtétele után a Malomtelelő felé vezető kék kereszt turistaúthoz érkezik a kiránduló, melyen tovább haladva a Gemenci erdőben elsőként létesült tanösvényt és a hozzá tartozó madármegfigyelő tornyot is meglátogathatja. Innen lehetőség nyílik arra, hogy a bicikli nyergét kisvasútra váltva térjen vissza a kiinduló állomásra, de a már előzőleg bejárt útvonalon is visszatekerhet Pörbölyre. A töltésen tovább haladva a Lankóci Vízügyi Múzeum is megtekinthető.

Pörbölyről Délre
Táv: 21 km
Idő: 4-5 óra
Pörbölyről indulva egészen Bátáig lehet kerekezni a Duna védőtöltésén. Az út során érdemes letérni a Nyéki-Holt dunai tanösvényre, megnézni a madármegfigyelő tornyot, melyről a Bátai-Holt Dunára lehet ránézni és ellátogatni Bátán a Fekete Gólya Múzeumba is. Az út oda-vissza körülbelül 15 km hosszú és 4 óra alatt könnyedén teljesíthető.

KERÉKPÁR KÖLCSÖNZÉSI LEHETŐSÉG:

Bárka Pihenőház - Gemenc
Baja - Dunafürdő, Bárka u. 75.
Tel: (+36) 70/258-2505; (+36) 70/612-9930
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.barkapihenohaz.hu

Top
Ezen az oldalon cookie-kat használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk…